Rok s Pivníky

sepsala Bludice

22. října 2012 v 10:13

Včera jsme oslavili rok od chvíle, kdy jsme naše stránky zpřístupnili veřejnosti. Tehdy byla důvodem pro jejich spuštění, potřeba podělit se o radost z nově objeveného italského pivního světa a tak vznikl první článek na těchto stránkách – "Za italskými pivy do Říma". Od té doby se na Pivnících objevilo 76 článků, z nichž nejnavštěvovanější byl článek Nová nadílka piv, Vyškovský lambik a vystřízlivění z Nota Bene… Není divu, když se pod ním rozpoutala taková divoká diskuze :) Druhý v pořadí byl článek týkající se historie IPA a v těsném závěsu za ním další „pivně stylový“ článek týkající se pšeničných piv. Každý z těchto článků dosáhl okolo 900 unikátních zobrazení.

Za celou dobu existence Pivníků se nám zde nashromáždilo téměř 1500 zápisků k ochutnaným pivům. Pivo, o které se návštěvníci zajímali nejvíce, byl Nomád Black Hawk se 452 unikátními zobrazeními. Black Hawk je s poměrně velkým odstupem následován pivem ESB od Matušky, kterému na paty šlape Nomád Easy Rider, Matuška Černá raketa, Nomád Žižkovský svrchňákNomád Karel. Hmmm, trochu jsem čekala, že nejvíce návštěv budou mít spíše známá a na čepech se často vyskytující piva z velkých průmyslových pivovarů… :)

Na stránkách nám také přibylo 82 poznámek a dojmů k hospodám a pivovarům, z nichž návštěvníky nejvíce zajímala pražská Nota Bene (302 unikátních zobrazení), Kulový bleskZubatý pes.

Zajímavá jsou také vyhledávací slova, přes která se k nám návštěvníci na stránky dostávají. Převážná většina nás nalézá přes vyhledávání názvu piva, někteří přes vyhledávání restaurací, pivních akcí, často se ve vyhledávání objevují jména sládků a dalších osobností pivního světa, názvy odrůd chmele, či sladů, či prostě název pivovaru. Pro pobavení a po vzoru Honzy Čeřovského, autora výborného vinného blogu Jižní svah, přidávám několik opravdu vypečených vyhledávacích frází, přes které se návštěvníci dopátrali našich stránek.

Z mého pohledu až existenciální otázkou bylo "kdo je bludice pivníci". Zaujal mě dotaz "berounsti medvedi platy", "celkový vzhled medvěda""medvě grizly zajímavost o nebezpečnost"… Po našem prvním a posledním setkání s Medvědem Grizzlym bych řekla, že jeho nebezpečnost je značná. Jakýsi tazatel u nás zkoušel vyhledat odpověď na to, zda "dávat do pšeničného piva citron". Na to bych odpověděla, že přece záleží na tom, co vám chutná. Pokud vám chutná v pšeničném pivu citron, tak si ho tam dejte. A pokud šlo o dotaz od hospodského, či číšníka, tak bych si dovolila tvrdit, že záleží na přání zákazníka… a kurňa, neházejte do pšeničných piv citron bez optání, zda o něj zákazník vůbec stojí! Nu, radši pokročíme dál. Velkou záhadou je pro mě vyhledávání "fandici plosina fanda". Autor dotazu "jak se vari crack" u nás obávám se odpověď nenašel. Stejně jako člověk vyhledávající "hledam divku ze stubai brezen 2012". Pobavilo spojení "macerát krýsl". Zapeklitá je pak odpověď na dotazy "nejhnusnější pivo", "příšerná číšnice""příšerný číšník".

Každopádně za ten uplynulý rok jsme si s Pivníky užili spoustu práce, nějakou tu zábavu a trochu toho vztekání. Vypili jsme hektolitry piva a seznámili jsme se s mnoha zajímavými a sympatickými lidmi :)

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…