Dušičkové pivní novinky a Bar Chýše

sepsala Bludice

3. listopadu 2011 v 9:03

Tento týden se s pivními novinkami opět roztrhl pytel.

Na AleFestivAle jsme prý poprvé měli možnost ochutnat menšího bráchu Quarterbacka – Kocoura Kubíka. Tak to nám nějak uniklo. V nabídce jsme ho nikde neviděli, či jsme si ho nevšimli. Zbývá jenom doufat, že brzy dorazí do Prahy.

V Jihoměstském pivovaru mají od čtvrtka 27.října na čepu vlastní India Pale Ale 14°. Samozřejmě jsme tomuto lákadlu neodolali a do pivovaru v pondělí vyrazili. Pivo je to velmi dobré, ač kvalit těch nejlepších zástupců piv stylu IPA nedosahuje. Ve vůni je méně výrazná se sladovými a ovocnými tóny (pomeranče, broskve, angreštu). V chuti s nižším řízem, hutnější, s ovocnými a citrusovými tóny a příjemnou výraznou hořkou dochutí. Určitě zajeďte ochutnat. A rovnou zde můžete okusit i pšeničného Doppelbocka z Bulovky.

S novinkou se vytasil i pivovar Matuška. Od včerejška je ve Zlých časech na čepu jeho Turbo Golden Rocket. Toto pivo je nabušená verze Zlaté rakety, která byla na začátku září uzavřena do sudu a za studena dochmelena 650g aromatických chmelů, z nichž prý největší zastoupení měla Citra. A je to opravdu „turbo“ pivo s úžasnou ovocně chmelovou vůní, která přímo láká k napití. A po napití dostanete přes pusu výrazně citrusově chmelovou chutí. A ono mi to vlastně hodně chutnalo. Jen si tak říkám, že toto pivo asi nebude chutnat leckomu, ono je totiž velmi osobité :)

Včera uvedl nové pivo také Klášterní pivovar Strahov. Jmenuje se November Ale a je to pivo, které se přibližuje stylu American Brown Ale. Ve vůni krásně chmelové tóny, v chuti výrazně citrusové tóny použitých amerických a novozélandských chmelů, lehce karamel a skvělá výrazná hořká chmelová dochuť. Je to mňamka, zajděte na něj, dokud je.

Kromě Strahova jej můžete ochutnat také v Čimickém Baru Chýše, do kterého jsme se včera dostali poprvé právě při honu na dušičkového Strahovského listopadového ejla. Je to velmi příjemný, útulný, nekuřácký podnik, jehož majitel dříve pracoval společně s panem Matuškou na Strahově. Není tedy divu, že ve svém podniku na čtyřech pípách točí piva od Matušky a z Klášterního pivovaru Strahov.

A když už je řeč o Brown Ale, tak v Zubatém psovi mají momentálně na čepu skvělé Nøgne Ø Imperial Brown Ale. To je teprve lahůdka. Ve vůni karamelové, kávové a trochu pražené tóny, které se mísí s krásnými citrusovými tóny chmelů. V chuti nádherně kávové, sušené ovoce, hořká čokoláda a výrazně hořká dochuť.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…