Nový Beergeek Bar

sepsal Marley

6. října 2014 v 9:34

Konečně jsme se dočkali. Minulý pátek provozovatelé vinohradské pivotéky Beergeek otevřeli dlouho očekávaný pivní bar, nachází se hned u stanice metra Jiřího z Poděbrad. Pořádných pivních podniků je v Praze jako šafránu, takže jsme u otevření rozhodně nemohli chybět.

Musíme říct, že Beergeek Bar je moc pěkný. Majitelé si ho celý postavili sami s pomocí od zaměstnanců pivotéky a kamarádů, je to docela rozdíl oproti megalomanským naleštěným projektům typu Bruxx či Marina. Podnik je vlastně rozdělený na tři části, první je menší místnost s pár stolky kousek za vchodem, dále po několika schodech dolů hlavní místnost s výčepem a zadní klidnější místnost s nižšími stolečky, křesílky a pohovkami, s výhledem na prosklenou chlazenou komoru se sudy a láhvemi. Hlavní místnosti vévodí masivní dubový pult podložený betonovými kvádry, naproti podél stěny je řada vyšších stolků. Za barovým pultem se nachází výčep s třiceti kohouty, na kraji ještě navíc dvě anglické ruční pumpy. Nad výčepem najdete dvě LCD televize se seznamem aktuálně čepovaných piv, vedle jsou i dvě lednice s lahvovými pivy.

Je to zde docela členité, takže i při velkém návalu lidí při otvíračce jsme si relativně užili soukromí a pohodového popíjení dobrého piva. Bar má k dispozici vlastní pěkné podtácky a hlavně mnoho pivních sklenic s logem Beergeek. My potkali čtyři druhy, všechno pěkné moderní sklo, ze kterého se dobře pije a též je i docela univerzální na všemožné pivní styly, navíc i aroma se z něj čichalo dobře.

Pokud dobře počítáme, tak při otevření bylo na čepu 25 druhů piv. My sice až na jedno všechna piva znali, ale i tak zde bylo neobvyklých a zajímavých kousků hodně. Zaujal nás Kriek od belgického Boona hned na první pípě – točený lambik je v Česku docela vzácnost. Byl moc fajn, příjemně poctivě višňový, ale možná by se ho hodilo točit při nižší teplotě, aby tolik nepěnil a měl následně o něco vyšší říz. Dále tu byl Mild Ale čepovaný ruční pumpou, který uvařil sám majitel Ruslan speciálně pro otvíračku a rozdával ho zdarma. Silou jen osmička, plná hořké čokolády a praženosti, lehce kávová a karamelová, trochu oříšková. Moc příjemné pivo, vůbec ne prázdné a skvěle pitelné.

Dále jsme zkusili Antidepressant Lager ze Strahova. Byl hodně pražený, chmelově kořenitý, docela hořký, s nádechem oříšků a citrusů v závěru. Moc dobré pivo, ale minulý rok nám asi chutnalo více. Oatmeal Stout Barney Flats od Anderson Valley jsme měli zatím jen z láhve, takže jsme rádi zkusili i točený. Přímočaré pivo s tóny hořké čokolády a praženosti, lehce i karamele a sušeného ovoce, s nádechem ovesné kaše. Povedené a skvěle pitelné.

Na závěr jsme si nechali ThunderCoot z louisianského pivovaru Against the Grain – raritku, která není běžně k dostání ani v zámoří. Jedná se o tmavý belgický ejl s přidaným ovocem, který zrál několik měsíců v sudu po bourbonu. Je to zajímavé pivo s tóny vanilky, sladu, karamelu,  toustů, též i sušeného ovoce a bourbonu, závěr má celkem alkoholový. Příjemně se popíjelo, ale možná by mohlo být o něco plnější. Když tento pivovar nechal v sudu po bourbonu zrát žitný Barley Wine, sedlo nám to prostě více :)

Jinak se zde na čepu objevila piva jako je Rogue Mocha Porter, Schönramer IPA, Westmalle Dubbel, série IPA is Dead od BrewDog s chmely Comet, Kohatu, AmarilloEquinox, či české Falkon Kamšot, Matuška Summer Ale nebo Sv. Norbert Antidepressant Dark Ale. A řada dalších, prostě bezva výběr.

Otevření Beergeek Baru se zdařilo prakticky na jedničku. Snad bychom jen o trochu ztlumili hlasitější hudbu a o něco zvětšili písmo s názvy piv na obrazovkách – nebylo úplně snadné to přečíst,  dokud se člověk nedostal přímo k výčepu. Myslíme si, že se to zde brzy stane jedním z nejlepších pražských pivních podniků, a už se nemůžeme dočkat, až sem zase na jedno dvě zajdeme.

Fotografie z otvíračky najdete v naší galerii.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…