Sládek: Staněk David
Autor receptu: Staněk David
Stupňovitost: 12° Plato
Kvasinky: svrchního kvašení
Využitelná energie (odhad):
1860 kJ na 1 litr piva
1860 kJ na 1 litr piva
Poznámka:
do roku 2015 František, následně Frantík (ochranou známku na Františka vlastní pivovar Novosad)
do roku 2015 František, následně Frantík (ochranou známku na Františka vlastní pivovar Novosad)
Další fotky:
Vzhled (3 - dobré):
Zlatá barva, lehce zakalené. Pěkná světlá pěna, dobře drží.Vůně (3,5 - velmi dobré):
Vůně sladová, lehce kořeněná, jablečná, citrónová a kořeněná hřebíčková.Chuť (3,5 - velmi dobré):
Chuť sladová, lehce obilná, ovocná a bylinná. Střední až nižší říz, lehce plnější tělo. Hořkost je lehká, doznívání delší, sladové, kořeněné hřebíčkové, lehce jablečné, obilné, trochu bylinné a citrusové.Celkový dojem (7 - velmi dobré):
Hodně kořeněná, ale příjemná a velmi dobře pitelná pšenka.Cena 40 Kč
za 0,5 l
(prodáváno jako Fandík 11°)
Vzhled (3 - dobré):
Světle zlatá barva, více zakalené, pěkná světlá pěna, slušně drží.Vůně (3 - dobré):
Vůně kořeněná hřebíčková, lehce jablečná, obilná, kapku banánová.Chuť (3 - dobré):
Chuť kořeněná, obilně sladová, lehce nasládlá a ovocná. Střední až nižší jemný říz, střední plnost těla. Hořkost je lehká a kyselost též, doznívání středně dlouhé, kořeněné (hřebíček, lehce koriandr, anýz), obilné, lehce jablečné, pomerančové kůry, kapka banánů.Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Fajn pšenice, netradiční, čistá, dobře pitelná.Cena 35 Kč za 0,5 l
Vzhled (3 - dobré):
Oříšková barva, silně zakalené. Průměrná pěna.Vůně (3,5 - velmi dobré):
Vůně příjemná, méně výrazná, banánová, kořeněná, lehce jablečná.Chuť (2,5 - lehce nadprůměr):
Výrazný říz. V chuti sladší, lehce jablečné, banánové, kořeněné.Celkový dojem (5 - lehce nadprůměrné):
Spíš průměrná pšenice, sladší a vodovatější.Zmínky v článcích a hodnoceních
Nupacký pivovar Gwern, dolnobřežanský Olivův pivovar a dva bonusové pražské
Marley | 30. října 2015
… a lehce pomerančovou a jablečnou pšenku Františka. Ten se teď během měsíce stihl přejmenovat na Frantíka, po …
Marley | 30. října 2015
… a lehce pomerančovou a jablečnou pšenku Františka. Ten se teď během měsíce stihl přejmenovat na Frantíka, po …
Pivní maraton po Plzni
Bludice | 24. října 2011
… a na můj vkus dosti vodnatého pšeničného Františka z Třebonic. A také si necháváme dát další razítko Aliance P.I.V. …
Bludice | 24. října 2011
… a na můj vkus dosti vodnatého pšeničného Františka z Třebonic. A také si necháváme dát další razítko Aliance P.I.V. …
Sledujte Pivníky
Nejnovější články
-
Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce
Marley, 22. dubna 2024 -
Nový český pivní styl v BJCP - 21Č. ČIPA
Marley, 1. dubna 2024 -
Nový létající pivovar TamTam a novinky od Noziba, Zichovce, Sibeerie a Chrousta
Marley, 22. března 2024 -
Poutní speciály od klášterních pivovarů a Plzeňského Prazdroje
Marley, 13. března 2024 -
Čeští sládci se bojí ztráty čichu a chuti po covidu. Chtějí proto přednostní očkování
Bludice, 1. dubna 2021
Nově ochutnaná piva
-
Beak / Cloudwater Donut
11. 9.6,5 -
Crossover Damascene (2023)
11. 9.8 -
Felix Hoppenbrouwers Bolder Brune Belge
10. 9.6,5 -
Slowburn / Gamma Sublime!
10. 9.6,5 -
Stepping Stone The Great Reset
10. 9.6,5 -
Crossover Skirmish (2023)
10. 9.8 -
Beak Beacons
10. 9.7 -
Crossover Bramble, Thorn And Briar (2023)
9. 9.8 -
Crossover Morillon (2023)
9. 9.8 -
Funky Fluid / Malmö Meadery Odin
9. 9.7
Znovu ochutnaná piva
-
Kbelský pivovar 11 pocestných
11. 3.6,5 -
Clock Rišaví Zmikund 20° Imperial Red Ale
2. 3.8,3 -
Zichovec / Černý potoka Double Stolen Haze
7. 3.8,3 -
Kbelský pivovar 13 havranů
10. 1.6,6 -
Kamenice nad Lipou APA 10
7. 11.6,3
Nově navštívěné hospody
-
Pivovarský dům Benedict
22. 3.6 -
Rittmayer Aisch
18. 9.6 -
Brauhaus Zum Alten Dessauer
23. 1.5,5
Nejnovější alba v galerii
-
Hesensko a Bavorsko na kole, den 11 - Bayreuth a Cheb
21 fotek, 29. dubna 2024 -
Hesensko a Bavorsko na kole, den 10 - Roßdorf, Geisfeld, Schammelsdorf, Drosendorf, Merkendorf, Leimershof, Zapfendorf, Ebensfeld, Bad Staffelstein a Lichtenfels
52 fotek, 24. dubna 2024 -
Prague Beer Fest 2024
37 fotek, 19. dubna 2024