Pivní rozmanitost počtvrté v novém

sepsal Marley

9. prosince 2014 v 9:57

Jedna z našich nejoblíbenějších pivoték, vlastně naše první oblíbená pivotéka, se nedávno počtvrté přestěhovala a včera proběhlo slavnostní znovuotevření. Původně pivotéka sídlila v malinkých prostorech na Husitské 37, před dvěma lety se přesunula na Korunní 106 nad klub Hoo Doo, následně pak o rok později utekla před vznikajícím Vinohradským pivovarem do druhého patra. Do prostor vedle tělocvičny připomínajících výukovou místnost z chudší střední školy. 

Nyní proběhl přesun do serióznějších prostor na Koněvovu 133, přímo k zastávce tramvají vozovna Žižkov. Zvenčí ještě podnik vypadá docela provizorně, ale uvnitř to dokázali za necelý měsíc dát slušně do kupy. Jednoduchý barový pult s výčepem, dva červené kulaté stolky, co zřejmě pamatují ještě prostory na Husitské, navíc pak fůra lednic, včetně čtyř menších, pěkných černých trojdveřových – jednu takovou bychom si do obýváku rádi pořídili. Vzadu za barem jsou ještě regály s pivy a menší místnůstka pro sedící, s asi pěti stoly a mnoha židlemi. Prostředí je příjemné, ale zatím docela strohé – ale to dozajista nějaká pivní výzdoba vyřeší, jen na to asi ještě nebyl čas.

Co se piva týká, zatím se Rozmanitost může pyšnit čtyřmi pípami s čepovaným pivem. Včera při otvíračce byla hlavním lákadlem dánská dvojitá černá IPA s kávou a solemi – To Øl Black Malts & Body Salts. Výrazné pivo plné čokolády, kávy a bylinně mentolových tonů, příjemné, tak akorát hořké a na 9,9 % alkoholu opravdu nebezpečně pitelné. Z lahvových specialit za zmínku stojí hlavně čerstvá dodávka z Bavorska, většinou jde o bocky z parádních franských pivovarů jako jsou Roppelt, Wiethaler, Krug Breitenlesau, Grasser Huppendorf či Sauer Rossdorf. Krásný předvánoční dárek, tímto se nám do vkusu opravdu trefili. Jinak zde najdete české petky, nějaké ty skleněné lahve typu Matuška, Clock či Joe's Garage a slušný výběr světových lahvových piv (stále se mezi nimi najde řada vzácných a zajímavých špíčků).

A to je vlastně vše. V posledních měsících jsme si říkali, že kvůli nepříliš velké návštěvnosti v divných prostorách na Korunní to vypadá s Pivní rozmanitostí bledě, ale nyní na nové adrese chytá druhý dech. Doufáme, že se jí bude v novém dařit, přeci jen jí za ta léta vděčíme za stovky a stovky zajímavých piv. Navíc je příjemné, že jen tři zastávky od Rozmanitosti se nachází náš oblíbený bar Napalmě.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…