Nový pražský pivní bar - Bad Flash Bar

sepsal Marley

18. prosince 2015 v 13:04

Šeptá se o tom už dlouho, že hospody Kulový bleskZlý časy, které už provozují „pivovar“ Bad Flash a stejnojmenný internetový obchod s pivy, mají v plánu v Praze otevřít nový pivní bar. A nyní se tento plán stal skutečností.

Bad Flash Bar otevřel své dveře veřejnosti tuto středu, najdete ho ve Vršovicích na začátku Krymské ulice, tedy v centru pražského hipsterství. Mimochodem, na druhém konci Krymské naleznete pivotéku s výčepem – Galerii Piva a ciderový InCider Bar.

U vstupu nás uvítala ještě nedodělaná místnůstka – neomítnutá stěna, obyčejné stolky. Zřejmě se otevíralo na rychlo, aby to bylo před svátky, takže nebyl čas na hrdinství. Ale hlavní místnost dál už vypadá úplně jinak – na rozdíl od Kulového blesku a Zlých časů, které vypadají vesměs jako klasické české hospody, se tady někdo na designu docela vyřádil. Masivní sloupová světla vystupující ze stropu vypadají zajímavě, vysoké stolky jsou pěkné, mazaně je vymyšlené sezení u oken – sedí se přímo na parapetu okna, zdi jsou zde totiž silné snad metr. Nu, tady by se hipsterům mohlo i líbit.

Obsluhu tvoří převážně lidé známí z Kulového blesku a Zlých časů, těžko říct, jestli se budou takhle přesouvat, či jde jen o dočasnou záležitost. K jídlu zde najdete jen pár studených chuťovek, třeba nakládaný sýr. Na bar dostačující.

Piv na čepu tu naleznete dvanáct. To je slušné množství a zároveň by se tu snad mělo vše v pohodě vypít, než se to zkazí (pokud sem bude chodit dost lidí, což asi bude). Konkrétní složení při naší návštěvě bylo: dva české ležáky (Antoš a Tambor), pět piva vařených pro Bad Flash (tři ejly, jeden ejlově chmelený ležák a Imperial Stout) a pět piv zahraničních (žádné extra zajímavosti, spíše piva, která lze v Praze občas potkat – pivovary BrewDog, Schneider Weisse, Kasteel, Rogue a Au-Hallertau). Takže vlastně podobný výběr piv jako v Kulovém blesku a Zlých časech. I ceny jsou zde podobné – průměrné až lehce vyšší.

Zkusili jsme pivo vařené speciálně pro otvíračku – Bad Flash Grand Opening IPA od Zhůřáka. Hodně hořké, jak už je u Zhůřáka zvykem, čisté, velmi dobře pitelné. Po třičtvrtě roce jsme dali na doporučení čtenářů druhou šanci Imperial Stoutu Bad Flash Torpid Mind z Břevnova. Tehdy nám nechutnal, ale tentokráte v něm žádná znatelná vada nebyla, jen byl stejně výrazně alkoholový (to se u piva s více než 10 % alkoholu dá pochopit, ale u podobných piv ten alkohol bývá skryt lépe). Jinak ale krásně aromatické pivo, plné čokolády, praženosti, kávy i trochy kouře, s příjemným dlouhým dozníváním. Povedený silák. Jen zřejmě opět kvůli uspěchané otvíračce nenaleznete žádné informace o pivech, na baru jen visely cedule s názvy piv, žádné pivní listy alespoň s obsahem alkoholu a pivovarem, jak je v Zlých časech a Kulovém blesku zvykem. Ale to je zřejmě otázka pár dní, než se zde začnou standardní pivní listy Aliance P.I.V. objevovat.

Krom dvanácti výčepních kohoutů je součástí baru i pivotéka. Jde o část sortimentu Pivkupectví, takže tu najdete piva z Ameriky, Holandska či Belgie a při zběžném pohledu nám výběr přišel velmi podobný jako v pivotéce Kulového blesku. I ceny nám přišly podobné – průměrné až vyšší, což sice může odradit od nějakých větších nákupů domů, ale k vypití v baru je to bezva – v zahraničí v barech člověk při konzumaci na místě platí standardně výrazně více než jsou běžné ceny, někdy i několikanásobně. A u vína je to vlastně podobné i u nás.

Shrnuto podtrženo, Bad Flash Bar se povedl. Možná se nám tu líbilo i o něco více než v Kulovém blesku a Zlých časech, ale to úplně po jedné návštěvě nerozhodneme, stejně musíme počkat, než to zde bude mít finální podobu. Každopádně jde o velmi fajn přírůstek na pivní mapě Prahy.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…