Rychtář Grunt 11% (Standard)

5,6 / 10
lehce nadprůměrné
Obsah alkoholu: 4,6 %
Stupňovitost: 11° Plato
Hořkost: 25 IBU (EBU)
Barva: 12 EBC
Slad: ječný
Využitelná energie (odhad):
1700 kJ na 1 litr piva
Poznámka:
Dříve se pivo jmenovalo Standard a jednu dobu klesla síla na výčepní (tedy desítku, s 4,5 % alkoholu), nyní je opět jedenáctka, s 4,6 % alkoholu
Další fotky:
Vzhled (4 - výborné):
Barva zlatá, čiré. Pěkná hustá stabilní pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, bylinná, peprná.
Chuť (3 - dobré):
Nižší jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, se střední hořkostí a bylinně a lehce zemitě chmelovými tóny. Doznívání je sladové, bylinné a zemité, s lehkým máslovým nádechem.
Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Fajn pivo, dobře se popíjí.

Cena 25 Kč za 0,5 l
Marley, 30. dubna 2019, točené:
Vzhled (3 - dobré):
Tmavší zlatá barva, čiré. Pěkná světlá pěna, dobře drží.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, lehce chmelově kořenitá, trochu karamelková.
Chuť (3 - dobré):
Chuť sladová, lehce kořenitá, trochu máslová. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je střední, doznívání delší, sladové, lehce chmelově kořenité, trochu karamelkové až máslíčkové.
Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Trošku diacetylové, ale čerstvé a dobře pitelné pivo.

Cena 40 Kč za 0,5 l (Čarodějnice Úvaly)
Marley, 21. listopadu 2015, točené, Sherwood (Brno, Jihomoravský kraj, Česká republika):
Vzhled (3 - dobré):
Zlatá barva, čiré, pěkná světlá pěna, dobře drží.
Vůně (2,5 - lehce nadprůměr):
Vůně sladová, lehce chmelově kořenité, náznak kovu.
Chuť (2,5 - lehce nadprůměr):
Chuť sladová, lehce medová a kořenitá, nasládlá. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je střední, doznívání středně dlouhé, sladové, lehce chmelově kořenité.
Celkový dojem (5 - lehce nadprůměrné):
Celkem pitelný ležák.
Bludice, 6. dubna 2015, láhev:
(6,5 - dobré pivo) Zobrazit hodnocení
(6 - dobré pivo) Zobrazit hodnocení
Bludice, 25. prosince 2011, láhev:
(4 - průměrné pivo) Zobrazit hodnocení

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nejnovější alba v galerii