Výsledky ankety: "Pokud vám v hospodě natočí zkažené či velmi špatné pivo..." a nová anketa

sepsala Bludice

16. února 2013 v 19:01

Tak jsme si konečně našli čas na to, uzavřít starou anketu a přihodit anketu novou. V anketě o zkažených pivech hlasovalo na Pivnících rekordních 204 lidí… není divu, když zde tato anketa visela takovou dobu. Z výsledků vyplývá, že naši čtenáři si umí pěkně dupnout a pokud jim v hospodě natočí zkažené pivo, tak celkem 98 hlasujících (48%) odmítne tuto dobrotu nejenom vypít, ale také zaplatit.

Upřímně řečeno, my se řadíme spíše do druhé skupiny pivařů, což jsou ti, kteří obsluhu na zkažené pivo upozorní, ale nechají na číšnících, zda nám ho naúčtují… a taky nám ho zatím vždy naúčtovali :) Těchto hlasujících bylo 64 (32%). Vlastně jsme se do takovéto situace dostali pouze párkrát. S pivy, které už nejsou v úplně nejlepší kondici, se pravda člověk bohužel setká v našich hospodách poměrně často, ale asi to není důvod proto, číšníky nějak prudit… Každopádně některé podniky by se měly zamyslet na množstvím různých ležáků, které svým zákazníkům nabízí v poměru k tomu, jaká je u nich výtoč :( Co je však už dosti na pováženou, když se na čepu objeví pivo, které je vyloženě zkažené, napadené, hnusně octové a prakticky nepitelné a i přes upozornění některých zákazníků jej hospoda vesele točí dál s tím, že většina lidí si možná řekne, že pivo je hnusné, ale zaplatí jej. O jedné takové zkušenosti jsme zde již psali.

26 hlasujících (13%) pivo sice nevypije, ale ani si nestěžuje a zaplatí a pro mě překvapivě vysoký počet 16 hlasujících (ccz 8%) se dokonce přemůže a i hnusné a zkažené pivo vypije.

V další nové anketě se vás ptáme na váš vztah k pivu v PET lahvích. Kupujete? A pokud ano, jak často?

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…