Výsledky ankety: "Děláte si zápisky k ochutnaným pivům?" a nová anketa

sepsala Bludice

21. září 2012 v 16:30

Přinášíme vám výsledky naší poslední ankety. Tentokrát jsme se našich čtenářů ptali, zda si dělají zápisky k ochutnaným pivům… Prostě nás zajímalo jak velcí pivní podivíni čtou naše stránky.

Celkem hlasovalo 123 lidí, z nichž 13% (tedy 16 hlasujících) si zapisuje popis i hodnocení téměř všech piv a navíc je i zveřejňuje na webu… Nu pravda, předpokládám, že 3 z těchto hlasujících jsme byli my Pivníci. K tomu se ještě přidává 6 hlasujících (4,9%), kteří si zapisují a na webu zveřejňují poznámky pouze k pivům, která je zaujmou.

17% hlasujících si poznámky k pivům zapisuje, ale nikde je nezveřejňuje… To už je pouze malý krůček k tomu, aby se o ně podělili i na veřejnosti, ne? :) Dalších 7 hlasujících (5,7%) si takto soukromě zapisuje pouze piva, která je zaujmou.

To máme dohromady pěkných 40,6% pivních zapisovačů. K tomu nám ještě přiskočilo 16 hlasujících (13%), kteří si zapisují názvy ochutnaných piv a případně bodové hodnocení. To je jasné, zvídavý pivař chce mít přehled o tom, která piva již ochutnal, a která ještě nikdy neměl. A bodové hodnocení se hodí k tomu, aby se člověk v budoucnu dokázal vrátit k těm kouskům, které mu chutnají a nemusel stále lovit naslepo (což nejspíš platí i o 13 hlasujících, kteří si zapisují názvy piv, která je skutečně zaujala). A to byl vlastně důvod, proč jsme si začali zapisovat ochutnaná piva my.

43 hlasujících (35%) si při pití piva nezapisuje nic a prostě si popíjení piva užívá plnými doušky, neřeší hledání notýsků, tužek, či modernějších záznamových zařízení a není bombardováno zvídavými, pobavenými a občas i pohrdavými pohledy obsluhy a dalších hostů restauračních zařízení. A na tom taky něco je :)

Zbývá nám ještě jeden hlasující, který se přiznal k tomu, že nepije pivo. Ale my víme, že pije, však jsme ho při pití piva osobně přistihli :)) Prostě jedno malé ukliknutí.

Serverů, které pivním podivínům umožňují veřejně sdělit svůj názor na ochutnaná piva, není málo. Z těch nejznámějších připomeňme RateBeerBeerAdvocate. Nicméně databáze hodnocených piv existuje i v českém jazyce. Najdete ji na stránkách Světa piva. Znáte ještě další podobné zajímavé databáze?

V nové anketě se vás ptáme na to, jak zareagujete, pokud vám v hospodě natočí pivo, které je podle vašeho názoru špatné, zkažené, zkrátka a dobře nepitelné. My se s touto situací občas potýkáme a upřímně řečeno jsme se s ní stále ještě nenaučili vypořádat.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…