Nový pražský pivovar Na Lochkově

sepsal Marley

5. srpna 2016 v 7:45

S pivovary se v Praze v posledních měsících roztrhl pytel. Po Kunraticích, UhříněvsiDolních Počernicích začal své pivo čepovat i restaurační pivovar v Lochkově. Nebyli bychom to my, kdybychom to tam nezašli omrknout.

Restaurace Na Lochkově vznikla po rekonstrukci zdejší pár let staré restaurace Na Konci. Červený linoryt na stěně nahradily obnažené cihly, prostředí nyní připomíná takovou klasickou moderní restauraci – dřevěné parkety, dřevem obložený bar a okno, kterým je vidět do kuchyně. Sedí se tu vcelku příjemně, ale podnik je na Lochkově plném starých rodinných domků trochu jako pěst na oko.

Obsluha je milá a příjemná, a jelikož dřívější Na Konci mělo dobré reference, rozhodli jsme se zkusit i něco menšího na zub. Na výběr je tu několik druhů větších jídel, kde je vždy základem maso, k tomu pár předkrmů, polévek a chuťovek k pivu. Ceny jsou spíše vyšší, když přihlédneme k tomu, jaký konec světa (teda Prahy) Lochkov je. Zkusili jsme domácí sulc z vepřového kolene a lososový rillettes se špenátovým salátem a tousty. Bylo to chutné, zejména sulc, rilletes nám více než se suššími tousty sedělo s čerstvým chlebem, který jsme dostali k sulcu. Každopádně spokojenost, příště se nebudeme bát si zde dát i něco většího.

Varnu pivovaru najdete hned za barem, první várku tu začali vařit začátkem června. Momentálně už dozrála pšenice a světlý ležák. Ležák je jedenáctka, sladová, nasládlá, plnější a chmelově kořenitá. Dobře pitelný kousek, to na je na první várku docela úspěch. Pšenice jedenáctka je nazvaná Weissen – těžko říci, jestli je to záměrné zkomolení Weisse a Weizenu či prostě jen omyl. Je výrazně zakalená (je naražená už týden), tím pádem docela hodně kvasnicová a kořeněná. Znát jsou i ovocné tóny, je jinak čistě udělaná, ale díky tomu množství kvasnic se moc dobře nepije. Co je příjemné, je cena piv – 35 korun za pivo z minipivovaru je v takovémto podniku skoro zadarmo.

První dojmy z pivovaru tedy nemáme špatné. To pivo by to chtělo vyladit, oproti jiným začínajícím pivovarům, které mají piva plná vad, by to mohlo vyjít. My se tu určitě zase někdy zastavíme, i když vzhledem k lokalitě tu asi pravidelnými návštěvníky nebudeme. Jinak třetího září bude probíhat oficiální narážení piv spojené s prohlídkami pivovaru, to by mohlo být fajn.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…