Třebonice Rudovous

5 / 10
lehce nadprůměrné
Pivní styl:
polotmavý speciál
Sládek: Staněk David
Autor receptu: Staněk David
Obsah alkoholu: 4,8 %
Stupňovitost: 13° Plato
Využitelná energie (odhad):
2050 kJ na 1 litr piva
Vzhled (4 - výborné):
Barva měděná, velmi lehce zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně toustová, karamelková, lehce ovocná (jablečné křížaly, broskve), lehce bylinková a kořeněná.
Chuť (3 - dobré):
Nižší jemný říz, střední až vyšší plnost. V chuti toustové, karamelkové, velmi lehce ale ne nepříjemně nakyslé, s nádechem jablečných křížal, lehce broskví a ibišku. Hořkost je střední s lehce bylinnými tóny. Doznívání je bylinné, toustové, lehce karamelové, s kořeněným nádechem.
Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Fajn pivo, trochu zvláštní, ale dobře pitelné.

Cena 35 Kč za 0,5 l
Vzhled (3,5 - velmi dobré):
Mahagonová barva s červeným nádechem, čiré, hezká krémová světlá pěna s okrovým nádechem.
Vůně (3 - dobré):
Vůně karamelová, lehce bylinná a ovocná, nasládlá.
Chuť (3 - dobré):
Chuť karamelová, jahodová až bezová, bylinná. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Dochuť lehce až středně hořká, doznívání bylinné, lehce ovocné a karamelové.
Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Příjemné a zajímavé pivo.
Vzhled (4 - výborné):
Barva tmavě červená, zakalená, nádherná hustá pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně lehce kvasinková, bylinková, bezinky.
Chuť (1,5 - nedobré):
V chuti výrazně bylinková, v dochuti do tónů ovocného čaje, ovocné tóny a ibišek, rychlé proběhnutí lehké hořkosti, která rychle odezní, bezinky.
Celkový dojem (4 - průměrné pivo):
Kyselejší, trochu šťávové, připomíná ovocný čaj :)
(4 - průměrné pivo) Zobrazit hodnocení

Zmínky v článcích a hodnoceních

Pět let Únětického pivovaru a výlet po pivovarech blízkých - Liboc, Chýně a Třebonice
Marley | 17. května 2016
… zkoušíme tři zbylá piva. Bylinný speciál Rudovous je zajímavý a příjemný, Rudý Oblak je povedený sladový a jemně …
Víkend ve znamení švestek, černého bezu a čokolády
Bludice | 23. října 2011
… na později a rozhodneme se ochutnat Rudovouse. Po švestkách od Medvídků tedy přecházíme na ibišek a bezinky z …

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nově navštívěné hospody

Nejnovější alba v galerii