Žatecký poloraný červeňák

Používané styly: Bohemian Pilsner
Země původu: Česká republika
Používá se od roku: 1856

Pryskyřice

Veškeré pryskyřice: 13 - 20 %
α-hořké kyseliny: 2,5 - 4,5 %
ß-hořké kyseliny: 4 - 6 %
Poměr α/ß: 0,6 - 1
Kohumulon: 23 - 26 %
Kolupulon: 39 - 43 %

Silice

Hmotnost silic: 0,4 - 0,8 g/100g
Farnesen: 14 - 20 %
Myrcen: 25 - 40 %
Linalol: 0,4 - 0,6 %
Humulen: 15 - 30 %
Selinen: 0,5 - 1,5 %
Karyofylen: 6 - 9 %
2-undekanon: 0,5 - 0,9 %
4-dekonová kyselina: 1 - 1,75 %
Geraniol: 0,1 - 0,2 %
Limonen: 0,1 - 0,2 %
Pinen: 0,4 - 0,8 %
isobutylisobutyrát: 0 - 0,01 %
2-metylbutylisobutyrát: 0 - 0,01 %

Polyfenoly

Celkové polyfenoly: 5,5 - 7 %
Xanthohumol: 0,3 - 0,5 %
DMX: 0,05 - 0,12 %

Další parametry

Výnos: 1000 - 1300 kg/ha
Zaregistrován: 1952

Žatecký poloraný červeňák je tradiční česká jemná aromatická odrůda používaná v mnoha pivech typu ležák po celém světě. Původem od šlechtitele Kryštofa Semše, později jej šlechtěním zdokonalil Karel Osvald.

Piva s tímto chmelem

Celkem 590
Poslední hodnocená:

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nejnovější alba v galerii