Nový Bad Flash Bar v Karlíně

sepsal Marley

10. února 2017 v 16:29

Známé pražské pivní hospody Zlý časyKulový blesk docela slušně prosperují. Během posledních let rozšířily své prostory, přidaly další pípy a společně založily létající pivovar Bad Flash, pivní eshop a též i pivní bar Bad Flash Bar na hipsterské ulici Krymské. A nejnovějším přírůstkem je druhý Bad Flash Bar, otevřený v další převážně hipsterské lokalitě – Karlíně.

Nový Bad Flash Bar najdete pár kroků od populárních podniků jako je (i naše oblíbená) kavárna Můj šálek kávy či obchod s čajem Tea Mountain. Nedaleko se nachází i další pivní podnik – před půl rokem otevřený bar Diego. Karlínský Bad Flash otevřel své dveře veřejnosti 20. prosince loňského roku. Nám chvíli trvalo, než jsme se do něj dostali – také kvůli tomu, že zveřejňuje docela často svá čepovaná piva na Facebooku a když jsme zrovna trochu času měli, tak tu pro nás zase tak zajímavá nabídka nebyla.

Dříve v místě nynějšího Bad Flash Baru sídlila nonstop herna s barem, takže změna je to jednoznačně k lepšímu (výplatu přece jen snadněji prohrajete než propijete). Uvnitř v herně jsme nikdy nebyli, ale nynější oprýskané stěny místností asi budou původní – těžko říci, jestli jde o moderní záměr či jen provizorní stav (obrys zazděných dveří moc vzhledně nevypadá). Stolky jsou starší nerezové, jaké najdete u rychlých občerstvení – nevíme, jestli tu byly i dříve, ale do herny by nám úplně neseděly. Co se určitě změnilo je výčep – přibyl pěkný bar a za ním najdete mnoho lednic s lahvovými specialitami.

Obsluha tu při naší návštěvě byla velmi milá, žádné kyselé obličeje, na které občas narazíte v Kulovém blesku či Zlých časech. Přes týden zde bývají v nabídce polední meníčka, k večeru tu najdete zřejmě jen studenou kuchyni – různé quiche, dortíky, tousty či naložené pochutiny.

Pivní nabídku tvoří dvanáct čepovaných piv z malých pivovarů. Zhruba polovina z nich jsou „domácí“ piva z létajícího pivovaru Bad Flash. U nich bývá kvalita docela kolísavá – závisí, který pivovar je zrovna uvaří a samozřejmě i jak se mu povedou. Potkali jsme už piva výborná, ale i hnusná a prakticky nepitelná. Též se i stává, že původní bezvadné pivo se začne vařit jinde, třeba výborného Zhůřáka nahradil v dnešní době nepříliš přesvědčivý varnsdorfský Kocour. Naštěstí těch dobrých piv bývá výrazně více než špatných, takže to riziko se asi vyplatí podstoupit.

Co se dalších točených piv týká, jsou to převážně obvyklejší klasiky z Kulového blesku a Zlých časů. Z Německa je to Schneider Weisse, bamberská Schlenkerla či Schlossbrauerei Au-Hallertau, z Česka zase minipivovary jako Beskydský pivovárek, Zhůřák, Lobeč či létající Falkon. Tedy rozhodně fajn výběr, někdy jsou to naprosto parádní kousky. Jen pro lovce novinek a neobvyklých specialit, což jsme vesměs i my, je to v porovnání s jinými pražskými podniky trochu méně zajímavé. Ceny piv jsou momentálně o něco nižší než třeba ve Zlých časech, takové průměrné pražské, ale je možné, že se po čase zvednou, jak už to u nově otevřených podniků bývá. Kdo si nevybere mezi čepovanými pivy, tomu dobře poslouží nabídka stovek piv lahvových, ta je prakticky stejná jako ve všech ostatních spřízněných podnicích, jde o podmnožinu sortimentu Pivkupectví / eshopu Bad Flash.

Celkově se nám nový Bad Flash Bar v Karlíně líbil. Pro místní je to určitě moc fajn přírůstek, nalákat i lidi z jiných městských částí ale už bude složitější – pivních barů a restaurací je už teď v Praze požehnaně a další a další přibývají. Jsme také zvědavi, jak se popere s konkurencí v podobě zmíněného Diego baru – který byl ve čtvrteční večer oproti téměř prázdnému Bad Flash Baru narván skoro k prasknutí. Uvidíme po delší době, teď měsíc a půl po otevření ještě těžko to nějak hodnotit.

Seriál první dojmy

Celkem 31 článků

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…