Diego - nový pražský pivní bar

sepsal Marley

19. srpna 2016 v 1:56

Praha je zase o jeden pivní bar bohatší. Minulý čtvrtek otevřel své dveře veřejnosti a od tohoto týdne je už v plném provozu. Tentokráte nejde o übercraft podnik s bambiliónem píp, ale ani obyčejnou hospodu se dvěma pivy na čepu.

Pivní bar Diego se nachází na Karlíně, v prostorách bývalé hospody Kachna a koráb. Kolem té jsme mnohokrát šli, ale nikdy nás nabídka piva nezaujala tolik, abychom se ponořili do nepříliš lákavě vypadající zakouřené knajpy. Interiér nyní vypadá podobně jako tehdy, jen je to čistější a nově natřené. Taková hezká podzemí hospoda s cihlovými klenutými stropy.

V Diegu se už naštěstí na rozdíl od Kachny nekouří. Přeci jen zakládat si v dnešní době v Praze kuřácký pivně zajímavý podnik by asi nebylo příliš taktické – mnoho lidí si už od cigaretového zápachu odvyklo, nás nevyjímaje, a do kuřácké hospody by ani nepáchlo. Obsluha je mladá a milá, s pivem to umí.

Nabídka piv zatím začíná na šesti výčepních kohoutech a v podniku narážejí jen menší soudky, aby se piva rychle točila. V budoucnu se plánuje osazení všech deseti píp, případně přidání dvou dalších. Co se nabídky piv týká, tak převažují zajímavé české minipivovary – najdete tu třeba Albrechta z Frýdlantu, Továrnu, Matušku, Clocka, Ravena či Krkonošského medvěda. Tedy prakticky to nejlepší z domácí pivní scény, žádná nabídka typu „deset druhů Lobkowiczů plus dvě piva z pochybných minipivovarů“. Plus se nebojí ani novinek – ochutnali jsme zde APA z nově otevřeného pivovaru Trautenberk – trochu osobité, ale slušně pitelné pivo.

Ostatní zde ochutnaná piva nás potěšila – dvojitá IPA Secret Enigma i černá Kateřina z Frýdlantu byla čerstvé, chutná a výborně načepovaná. Jen Lobeč Ale nás tentokráte zaskočil svojí extrémně světlou barvou – dříve pivo bylo skoro tmavé. Ale problém baru to nebyl, opravdu dle víčka sudu mělo jít o ejlovou dvanáctku z Lobče (říkáme si, jestli nešlo o Lehký Ale a omyl v pivovaru).

Nabídka jídla také nevypadá špatně – jak už může název podniku napovědět, jde o různé nachos, tortilly či burgery. Zatím jsme ještě nic nezkoušeli, ale k pivu jsme dostali trochu základních nachos s dipem. Bylo to dobré, i když naše krevní skupina bude spíše ten burger. Někdy příště určitě něco ochutnáme.

Diego se nám zalíbil už při první návštěvě a nejspíše zde budeme docela častí hosté – je přeci jen nedaleko našeho oblíbeného baru Napalmě, pár minut tramvají. Takže doufáme, že se bude dařit, pivně zajímavých podniků v Praze není nikdy dost.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…