Matuška Witbier

8 / 10
výborné pivo
Pivní styl:
Belgian Witbier
Sládek: Matuška Adam
Autor receptu: Matuška Adam
Obsah alkoholu: 5,2 %
Stupňovitost: 12,5° Plato
Hořkost: 15 IBU (EBU)
Chmel: Citra
Další přísady: pšenice, ječmen, ovesné vločky
Teplota servírování dle pivního stylu:
3 - 6 °C
Využitelná energie (odhad):
1940 kJ na 1 litr piva
Bludice, 6. dubna 2012, točené, Zubatý pes (Praha, Česká republika):
Vzhled (3,5 - velmi dobré):
Barva žlutá, silně zakalené. Pěkná hustá průměrně stabilní pěna.
Vůně (4 - výborné):
Vůně pšeničná, kvasničná, citrusová (pomerančová kůra) a lehce kořeněná.
Chuť (4 - výborné):
Střední říz, nižší až střední plnost. V chuti lehce pšeničné obilné tóny, kvasničné, pomerančová kůra a citrusy, vanilka a kořeněné tóny. Doznívání vanilkových tónů.
Celkový dojem (8 - výborné pivo):
Příjemný, osvěžující a velmi pitelný Witbier.
Bořík, 6. dubna 2012, točené, Nota Bene (Praha, Česká republika):
Vzhled (3 - dobré):
Zlatavá,zakalená barva. krásně hustá, bílá pěna,co drží.
Vůně (3 - dobré):
Citrusová, tropické ovoce, především banány a pomeranče, lehce slad.
Chuť (3,5 - velmi dobré):
V chuti citrusové, pšeničné tóny. Suchá dochuť. Slušný říz.
Celkový dojem (8 - výborné pivo).

Zmínky v článcích a hodnoceních

Dubnové novinky - Nomád, Les Moules, Strahov a Valašská pivnice
Bludice | 17. dubna 2012
… a v lednicích pivoték objevil Witbier od Matušky. Velmi pitelné a osvěžující pivo s lehce pšeničnými obilnými …
Není pšenice jako pšenice
Bludice | 12. dubna 2012
… již tento pivní styl úspěšně vyrábí pivovar Matuška a Petr Buriánek ve spolupráci s Pivovarským dvorem Chýně. České …

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nově navštívěné hospody

Nejnovější alba v galerii