Reden / Jabeerwocky Master of Grains

4,8 / 10
lehce nadprůměrné
Pivní styl:
Traditional Ale (Ale)
Obsah alkoholu: 4,5 %
Stupňovitost: 13° Plato
Chmel: Comet
Kvasinky: Munkebo 004
Využitelná energie (odhad):
2060 kJ na 1 litr piva
Poznámka:
kvasinky pivovaru Munkebo, izolované ze včel včelaře Asta Pedersen z Hundslevu, verze 004 by měla vytvářet aroma meruněk a broskví
Bludice, 28. června 2016, láhev:
Vzhled (3 - dobré):
Barva slámová, zakalené. Pěkná hustá spíše méně stabilní pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, lehce obilná, ovocná s tóny zralých hrušek, mandarinek, lehce banánů.
Chuť (2,5 - lehce nadprůměr):
Střední říz, střední plnost. V chuti sladové, lehce obilné, s tóny mandarinek, zralých hrušek, lehce banánů a jablečných křížal, lehce kořeněné (koriandr, hřebíček). Hořkost je nižší. Doznívání je výrazně ovocné, s tóny mandarinkového kompotu, lehce banánů, zralých hrušek, melounů, bílého vína, kořeněných tónů (koriandr, hřebíček), sladších sladových tónů a lehce obilných tónů. Jemná struktura.
Celkový dojem (5 - lehce nadprůměrné):
Zvláštní pivo, hodně ovocné i kořeněné. Trochu divoké, ale celkem se pít dá.

Minimální trvanlivost: 15. října 2016
Cena 59 Kč za 0,5 l, Pivní rozmanitost (Praha, Česká republika)
Marley, 28. června 2016, láhev:
Vzhled (2,5 - lehce nadprůměr):
Světle zlatá barva, středně zakalené (ani za měsíc klidu se příliš nezměnilo, asi jde o zákal z obilovin), slušná světlá pěna, celkem drží.
Vůně (2 - průměr):
Vůně obilná, jablečná, zvláštně kořeněná, nakyslá, lehce medicinální, trochu zatuchlá.
Chuť (2,5 - lehce nadprůměr):
Chuť obilná, sladová, ovocná. Střední až nižší říz, střední plnost těla. Hořkost je střední až lehce vyšší, doznívání delší, ovocné (jablečné, křížal), kořeněné (koriandr, hřebíček), lehce sladové, trochu medicinální a zatuchlé.
Celkový dojem (4,5 - průměrné pivo):
Podivné pivo, předpokládám, že to nebyl úplně záměr a „divoké“ kvasinky zdivočely ještě více než se čekalo. Pitelnost je průměrná.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nejnovější alba v galerii