Matuška Broumy

7,5 / 10
velmi dobré
Pivní styl:
polotmavý ležák
Obsah alkoholu: 4,8 %
Stupňovitost: 12° Plato
Hořkost: 25 IBU (EBU)
Další přísady: ječmen
Složení: žatecký chmel
Využitelná energie (odhad):
1870 kJ na 1 litr piva
Další fotky:
Bludice, 27. listopadu 2020, láhev:
Vzhled (4 - výborné):
Barva měděná, velmi lehce zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, karamelová, bylinná, s nádechem jablečných křížal.
Chuť (3,5 - velmi dobré):
Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, karamelové, se střední hořkostí a bylinně a kořenitě chmelovými tóny. Doznívání je sladové, karamelové, toustové, bylinné, lehce kořenité.
Celkový dojem (7 - velmi dobré):
Fajn polotmavý ležák, velmi dobře pitelný.

Minimální trvanlivost: 3. ledna 2021
Cena 80 Kč za 0,75 l (pivovar Matuška)
Marley, 27. listopadu 2020, láhev:
Vzhled (3 - dobré):
Měděná barva, téměř čiré. Pěkná světlá pěna, dobře drží.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, karamelová, lehce chmelově kořenitá, trochu rozinková.
Chuť (3,5 - velmi dobré):
Chuť sladová, karamelová, lehce kořenitá. Střední až nižší jemný říz, střední plnost těla. Hořkost je lehká až střední, doznívání dlouhé, karamelové, lehce kořenité, bylinné, toustové, trochu oříškové, citrusové kůry a sušených třešní.
Celkový dojem (7,5 - velmi dobré):
Velmi dobře pitelný karamelovější polotmavý ležák.
Bludice, 8. srpna 2019, točené, Dva kohouti (Praha, Česká republika):
Vzhled (4 - výborné):
Barva měděná, čiré. Pěkná hustá stabilní pěna.
Vůně (3 - dobré):
Vůně sladová, lehce karamelová a toustová, s nádechem sušených meruněk, pomerančové kůry, lehce bylinné.
Chuť (4 - výborné):
Střední jemný říz, střední plnost. V chuti sladové, lehce karamelové, se střední hořkostí a bylinně chmelovými tóny a peprným a citrusovým nádechem. Doznívání je sladové, lehce karamelové, bylinné, s peprným a citrusovým nádechem.
Celkový dojem (8 - výborné pivo):
Chutný polotmavý ležák. Výborně se popíjí.

Cena 69 Kč za 0,4 l

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nejnovější alba v galerii