Obsah alkoholu: 4,8 %
Stupňovitost: 11° Plato
Hořkost: 33 IBU (EBU)
Kvasinky: svrchního kvašení
Další přísady: lahara (pomeranč Curaçao), pšeničné vločky, ovesné vločky, pomerančová kůra, koriandr
Teplota servírování dle pivního stylu:
3 - 6 °C
3 - 6 °C
Využitelná energie (odhad):
1690 kJ na 1 litr piva
1690 kJ na 1 litr piva
Další fotky:
Vzhled (2,5 - lehce nadprůměr):
Světle zlatá barva, více zakalené, slušná bílá pěna, celkem drží.Vůně (3,5 - velmi dobré):
Vůně citrusová, lehce zemitá, chlebová, kandované pomerančové kůry, koriandrová, bylinná.Chuť (4 - výborné):
Chuť pšeničná, chlebová, citrusová, lehce kvasnicová a peprná. Lehce vyšší říz, střední plnost těla. Hořkost je střední až vyšší, doznívání dlouhé, citrusové, pšeničně chlebové, zemité, lehce peprné, citrusové kůry, bylinné, trocha borůvek, tropického ovoce. Lehká hořkost s nádechem ovoce chvíli příjemně zůstává v ústech.Celkový dojem (7,5 - velmi dobré):
Zajímavé pivo, celkem netradiční, příjemně se zkoumá a dobře popíjí.Vzhled (2 - průměr):
Barva slámová, silně zakalené. Nižší pěna s většími bublinami a menší stabilitou.Vůně (3,5 - velmi dobré):
Vůně citrónové kůry, limetky, curacaa, lehce koriandr na pozadí, lehce obilná, květinová.Chuť (3,5 - velmi dobré):
Vyšší říz, střední plnost. V chuti obilné, lehce sladové, lehce kvasničné, výrazně citrusové (citronová kůra, limetka, grepy). Hořkost je spíše vyšší. Doznívání dlouhé citrusové (grepy, citronová kůra), lehce obilné, s tóny curacaa a lehce koriandru na závěr.Celkový dojem (7 - velmi dobré):
Chutné a zajímavé pivo. Dobře se popíjí.Minimální trvanlivost: 15. listopadu 2014
Zmínky v článcích a hodnoceních
O výborných polských pivech podruhé
Marley | 12. září 2014
… ale špatné to vůbec není. Třetím pivem je American Witbier, tedy belgický Wit chmelený americkými chmely. Je plný …
Marley | 12. září 2014
… ale špatné to vůbec není. Třetím pivem je American Witbier, tedy belgický Wit chmelený americkými chmely. Je plný …
Sledujte Pivníky
Nejnovější články
-
Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce
Marley, 22. dubna 2024 -
Nový český pivní styl v BJCP - 21Č. ČIPA
Marley, 1. dubna 2024 -
Nový létající pivovar TamTam a novinky od Noziba, Zichovce, Sibeerie a Chrousta
Marley, 22. března 2024 -
Poutní speciály od klášterních pivovarů a Plzeňského Prazdroje
Marley, 13. března 2024 -
Čeští sládci se bojí ztráty čichu a chuti po covidu. Chtějí proto přednostní očkování
Bludice, 1. dubna 2021
Nově ochutnaná piva
-
Zichovec Coconut Tiramisu Barley+Wheat Wine 2024
30. 10.8,3 -
Pinta Of the Month March 2025 Opening Hours
30. 10.7,5 -
Zichovec Masala Chai Barley Wine 2024
30. 10.7,5 -
Fenetra Signata 23
29. 10.8 -
Zichovec 12 Like a Gazpacho
29. 10.8 -
Fenetra Pavillon 23
29. 10.8,5 -
Zichovec 15 Aurora Borealis
29. 10.8 -
Obora Nordøl
29. 10.7,8 -
Haksna Waiora
28. 10.6,8 -
Maisel & Friends / Van Moll / Ārpus / BapBap / Sibeeria / Stigbergets Hopfen Reiter #10 2025
28. 10.6,8
Znovu ochutnaná piva
-
Kbelský pivovar 11 pocestných
11. 3.6,5 -
Clock Rišaví Zmikund 20° Imperial Red Ale
2. 3.8,3 -
Zichovec / Černý potoka Double Stolen Haze
7. 3.8,3 -
Kbelský pivovar 13 havranů
10. 1.6,6 -
Kamenice nad Lipou APA 10
7. 11.6,3
Nově navštívěné hospody
-
Pivovarský dům Benedict
22. 3.6 -
Rittmayer Aisch
18. 9.6 -
Brauhaus Zum Alten Dessauer
23. 1.5,5
Nejnovější alba v galerii
-
Francie a Belgie na kole, den 16 - Francie - Guingamp, Châtelaudren-Plouagat a Binic-Étables-sur-Mer
24 fotek, 28. listopadu 2025 -
Francie a Belgie na kole, den 15 - Francie - Plouider, Lanhouarneau, Roscoff, Carantec a Morlaix
43 fotek, 24. listopadu 2025 -
Francie a Belgie na kole, den 14 - Francie - Brest
34 fotek, 19. listopadu 2025