Hrst dalších změn na Pivnících

sepsal Marley

4. února 2016 v 17:17

Někteří z vás se teď možná trochu vyděsili. Zase jsme po čtvrt roce trochu zapracovali na našich stránkách, přidali něco sem a něco támhle. Ano, asi by bylo lepší dělat všechny změny najednou, komplexně a čtenáře moc nelekat, ale vzhledem k tomu, že je to jen náš zcela neziskový koníček, jdeme raději touto pro nás jednodušší cestou. Prostě pokusy na lidech. Nu, podíváme se na změny detailněji.

Začněme onou úvodní fotkou, kterou v novém formátu na mobilech asi neuvidíte (pokud teda nemáte nějaký nový a velký přístroj typu iBoard); na malinkých monitorech netbooků též uvidíte jen klasickou dřívější verzi. Když už se s těmi tisíci fotkami fotíme, tak jsme si řekli, že občas můžeme zveřejnit i něco v rozlišení větším než nic moc krát málo. Mimochodem, pokud to není úplně zřejmé, stačí kamkoliv kliknout a stránka se sama posune na text článku.

Trochu jsme zvětšili písmo, poladili barvu i řádkování, mělo by to tu být o něco čitelnější, jemnější. Jednoznakoví sirotci na konci řádků už jsou minulostí, udělali jsme i další méně patrné úpravy, které ani nemá smysl moc pitvat. Snad takto budou texty příjemnější. Kdyby vás něco napadlo, co ruší či lze zlepšit, určitě pište.

V přehledu piv dle zemí a pivovarů a též v přehledu dle místa ochutnání jsme zvýraznili země a kraje (kde je zrovna máme vyplněné, u pivně méně zajímavých zemí to ani smysl nemá), doplnili jsme kraje (tedy přesněji to jsou vládní obvody) třeba do Bavorska – nepřekvapivě vyšlo, že ráj jsou Horní Franky :) V Belgii zase poměrně přesvědčivě vítězily Západní Flandry. Nevíme úplně jistě, jestli tyto stromy piv k něčemu jsou, ale nám se na to docela dobře kouká.

Na konci loňského roku jsme přidali i jednoduché statistiky vypitých piv, napsaných článků, navštívených  podniků, na sociálních sítích jsme to už zmínili, tady myslím ještě ne. Asi to taky moc k něčemu není, ale pokud vás zajímá, kolik jsme toho vlastně nachlastali, najdete to tam.

Lehce jsme upravili i stránky s detaily piv a podniků, je to zase ještě o trochu provázanější, najdete tam třeba odkazy na novější a starší verze piv, nejčastěji asi u Falkona. Též jsme přidali řazení informací (štítků), už to není neuspořádaná hromada a pivo už nebude složené z „barvícího, kyselého, karamelového a plzeňského sladu“, ale bude to správně seřazené dle zastoupení / důležitosti. Navíc teď můžete po webu posílat odkazy na konkrétní fotku (etiketu, složení, otvírací dobu) u hospody či piva – prostě si ji klikem zobrazíte a zkopírujete odkaz, adresátovi se také automaticky otevře.

Detaily piv, pivních stylů, chmelů a podobných záležitostí ještě upravujeme a budeme upravovat, a až to bude ve finální podobě a budeme s tím spokojeni, napíšeme o tom více. Ale to bude nejdříve za pár měsíců, přeci jen se dále hodláme věnovat tomu, v čem jsme nejlepší – pití piva :) 

Další změny na Pivnících

Celkem 8 článků

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…