Bar Napalmě v novém

sepsal Marley

23. listopadu 2017 v 16:53

Mezi pražskými pivními nadšenci asi není člověk, který by neznal bar Napalmě. Někteří sem chodí kvůli příjemným cenám, jiní kvůli bezva obsluze, další třeba kvůli menší koncentraci hipsterů než v jiných pivních barech. Tento oblíbený pivní bar v půli listopadu skončil na původním místě naproti autobusovému nádraží na Palmovce a nyní v pondělí otevřel své dveře o kousek dál, hned křižovatky tramvají na Zenklově 13.

Pražské pivní bary se čas od času stěhují, a to z různých důvodů. V případě Dna pytle to byl přesun do většího, Pivní rozmanitost se zase musela přestěhovat z důvodu výstavby nového pivovaru. Některé, jako letenský Sedmej schod, bohužel před nalezením nového místa zanikly úplně. Pivní bar Napalmě se pro změnu stěhoval z jiného důvodu – kvůli problémů s majiteli domu (kteří tedy stěžují život i ostatním nájemníkům). Po měsících hledání a vyjednávání se majitelům Napalmy podařilo najít nové místo, které by bylo blízko tomu původnímu – přece jen bar Napalmě mimo Palmlovku by asi nebyl to pravé ořechové.

Nový bar Napalmě na Zenklově je tomu starému v lecčem podobný. Najdete jej ve sklepních prostorách, ještě o trochu níže než v původním baru a zcela bez oken. Vše je vyvedeno v podobných barvách jako dříve, nechybí ani většina výzdoby – jako například kresba Rychlých šípů od Eji Kulovaného. Častí návštěvníci baru Napalmě, jako jsme například my, se tu budou cítit jako doma.

Ale změny tu přece jen jsou. Je to zde výrazně větší – sice ne nijak obří, ale tak dvakrát více místa tu být může. Prostor je rozdělený na menší vstupní část s výčepem a dvě středně velké místnosti. Počet píp s pivy se zvýšil o dvě – potkáte jich zde celkem jedenáct. Z toho dvě patří tradiční únětické desítce a dvanáctce a na jedné se zase bude občas objevovat nějaký ten cider.

Při otvíračce bylo v pondělí na čepu mnoho zajímavých kousků, mimo jiné čtyři z létajícího pivovaru SQBRU. Není náhodou, že se tento pivovar Napalmě objevuje tak často – majitel baru Vladimír Vítek je totiž jedním z jeho sládků. Byla to třeba velmi chutná lehká IPA Zásek, tentokráte místo Clocku uvařena v litoměřické Labuti či výborná silná IPA Diktát. A též i novinka, ovesný stout Kos, který kalným vzhledem bez pěny vypadal hodně nebezpečně, ale nakonec se pil docela dobře.

Napalmě se podařilo sehnat i dvě piva od úzkoprofilového Zhůřáka. Šlo o zajímavou a svěží Lemon Bomb IPA a parádní novou várku silného Asfalt Extreme Stoutu. Se Zhůřákem člověk těžko šlápne vedle. Sestavu doplňovala svěže ovocná New England IPA Murky Creek od Černého potoky, velmi pitelný jantarový Vánoční speciál z Únětic a celkem fajn lehce máslová IPA s chmelem Jester od Falkona.

Za nás musíme říci, že se nám v nové Napalmě moc líbí, navíc to teď máme o trochu blíže tramvajím i metru. Ještě asi bude pár dní trvat, než se kompletně vyvětrá lehký nádech novoty z rekonstrukce a malování, pak nám zde už asi nebude chybět nic. Starý bar Napalmě jsme podle našich zápisků navštívili plus-mínus 333krát a doufáme, že do toho nového zavítáme ještě vícekrát. Tak ať se daří :)

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…