Na Kopečku Velikonoční kopřivový speciál

6 / 10
dobré pivo
Pivní styl:
světlý ležák
Sezónní (dostupnost): velikonoční
Autor receptu: Karlík Jiří
Obsah alkoholu: 4,7 %
Stupňovitost: 11° Plato
Další přísady: kopřivy, kořen pampelišky
Využitelná energie (odhad):
1700 kJ na 1 litr piva
Marley, 29. března 2013, točené, Kulový blesk (Praha, Česká republika):
Vzhled (2 - průměr):
Zlatá barva, středně zakalené, nižší bílá pěna.
Vůně (2,5 - lehce nadprůměr):
Vůně sladová, bylinková a lehce chmelová kořenitá, po ohřátí lehce kvasnicová a trochu zaprděná.
Chuť (3 - dobré):
Chuť sladová, velmi bylinná, kopřivová, chmelová kořenitá. Střední říz i plnost těla. Dochuť lehce až středně hořká, doznívání delší bylinné, sladové a lehce kvasnicové.
Celkový dojem (6 - dobré pivo):
Trochu zvláštní, ale slušně pitelný bylinný ležák.

Zmínky v článcích a hodnoceních

Všeliká piva velikonoční, z pivovarů malých i průmyslových
Marley | 5. dubna 2013
… pivovar Na Kopečku uvařil bylinné velikonoční pivo, do kterého byly přidány stonky kopřiv a kořen pampelišky. …

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nově navštívěné hospody

Nejnovější alba v galerii