Chýně Safír

3,2 / 10
horší pivo
Autor receptu: Mikulica Tomáš
Obsah alkoholu: 6,2 %
Stupňovitost: 16° Plato
Využitelná energie (odhad):
2530 kJ na 1 litr piva
Vzhled (4 - výborné):
Barva zlatá, zakalené. Pěkná hustá stabilní pěna.
Vůně (1,5 - nedobré):
Vůně sladová, výrazně kořeněná (hřebíček, zelený pepř), s tóny zeleniny.
Chuť (1,5 - nedobré):
Střední říz, střední až vyšší plnost. V chuti sladové, výrazně kořeněné (hřebíček, pepř), zemité, s tóny jablek, lehce zeleninové. Doznívání je výrazně kořeněné (pepř, hřebíček), s tóny jablek, lehce sladové, zemité, s nádechem zeleniny.
Celkový dojem (3 - horší pivo):
Nic moc pivo, podivné, s nepříjemnými tóny, špatně pitelné.

Cena 25 Kč za 0,3 l
Vzhled (3,5 - velmi dobré):
Zlatá barva, lehce až středně zakalené, pěkná bílá pěna, dobře drží.
Vůně (1,5 - nedobré):
Vůně obilná, nezralého i zkvašeného ovoce (broskve, jablka), kořeněná, lehce zatuchlá, zeleninová.
Chuť (1,5 - nedobré):
Chuť sladová, obilná, divně ovocná, kořeněná, nasládlá. Střední říz, plnější tělo. Hořkost je lehká až střední a kyselost velmi lehká, doznívání lehce delší, obilné, ovocných slupek (broskví, jablek, banánů), kořeněné hřebíčkové, trochu zeleninové.
Celkový dojem (2,5 - hnusné pivo):
Divné, nevyvážené pivo, velmi špatně pitelné.
Marley, 14. května 2012, točené, Kulový blesk (Praha, Česká republika):
Vzhled (3 - dobré):
Zlato-oranžová barva, velmi zakalené, slušná bílá pěna.
Vůně (2,5 - lehce nadprůměr):
Vůně chmelová, kořeněná, ovocná (převážně tropické ovoce), lehce zemitá a dřevitá.
Chuť (2 - průměr):
Chuť kořenitá, lehce chmelová, ovocná žvýkačková, sladší, lehce hořká. Střední až vyšší říz, střední plnost. Dochuť kořeněná, hořko-kyselá, kratší sladké doznívání.
Celkový dojem (4 - průměrné pivo):
Chutnalo mi spíš jako chmelený ležák ochucený extraktem z tropického ovoce… ale možná už ten sud byl unavený.

Zmínky v článcích a hodnoceních

Pět let Únětického pivovaru a výlet po pivovarech blízkých - Liboc, Chýně a Třebonice
Marley | 17. května 2016
… – zatuchlá, divně ovocná a zeleninová pšeničná šestnáctka a přepražený, zemitý a lehce zeleninový Tmavý speciál. …

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…

Nově navštívěné hospody

Nejnovější alba v galerii