InCider Bar - první pražský cider bar

sepsal Marley

27. října 2014 v 9:42

Už dva měsíce bedlivě sledujeme Facebookovou stránku Sidrárna, kde se postupně začaly objevovat informace o novém pražském podniku, zaměřeném hlavně na cider. Ve světě takové podniky nejsou úplně výjimečné, třebas v Londýně mají známý Cider Tap. Minulý pátek jsme se konečně dočkali a podnik jménem Incider Bar otevřel své dveře veřejnosti.

Nachází se na známé hipsterské ulici Krymské, pár metrů od zastávky Ruská, navíc blízko pivotéky Galerie Piva. Z venku Incider Bar vypadá vcelku pěkně, ale uvnitř je to zatím takové provizorní. Jednoduchý barový pult s výčepem, dvě lednice s cidery a pár stolečků s židlemi. Vzadu je ještě jedna místnost s několika stolky na stání, je taková strohá, skoro jako skladiště. Ale to dozajista není konečná podoba, takže nás to neuráželo. Zaměříme se na to, proč jsme sem hlavně přišli – na nabídku ciderů. 

První den byl na čepu cider Magnetic Apple, příjemné a přímočaré pití. V budoucnu by se měly objevit na výčepu další dva (možná i nějaký zahraniční) a jedno pivo – od Zemského akciového pivovaru. Co se lahových ciderů týká, nabídka je poměrně zajímavá. Najdeme zde zmíněný Magnetic Apple, též i v polosuché verzi Premium (tu musíme příště zkusit) pak třeba polosuchý Rossbach, ten máme rádi. Dále fajn přímočarý Václav V. Cider a tři verze Cidre Premier (brut, extra brut a demi sec), my zatím krom různých ochutnávek pořádně zkusili jen suchou 2012. Budeme to muset v budoucnu napravit. 

Posledním z českých ciderů byl nový Magic Apple, v sušší verzi „pro Adama“ a sladší méně alkoholické „pro Evu“. Zkusili jsme tedy Adama, ale příliš nás nezaujal – jednoduchý, vodový, perlivý – něco jako když si smícháte perlivou vodu a jablečný džus. Ale je fakt, že je to stále mnohem lepší než supermarketové zahraniční umělé a přeslazené blafy typu Somersby.

Ze zahraničních lahví zde najdete dva druhy od Val de Rance (ty máme moc rádi), třikrát Le Brun, tři verze Le Clos Fleuri plus jeden Vergers od La Brique a anglický Aspall. Pobavilo označení jednoho Rosé Cidre jako višňového, takové věci ve Francii snad ani do ciderů neházejí. Je to zajímavě vypadající sortiment, příště zde něco nám neznámého zkusíme. Trošku nás mrzí, že nejsou v nabídce nějaké anglické cidery od menších výrobců, parádních věcí  tam dělají hodně. Ale chápeme, že dostat to sem k nám není žádná sranda.

A to je tak vše. Určitě to zde v blízké době skočíme znovu omrknout a prozkoumat, jak se vyvine interiér a co za cidery přibude na čepu či v lahvích. Zatím to vypadá sympaticky, mohl by z toho být bezva podnik.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…