Gambrinus American Pale Ale

sepsala Bludice

1. dubna 2013 v 9:48

Pivní styl:

American Pale Ale, Pale Ale, Ale

Sezónní: jednorázová várka

Pivovar:

Plzeňský Prazdroj (SABMiller), Plzeň, Plzeňský kraj, Česká republika

Obsah alkoholu: 6,2%

Stupňovitost / EPM: 15° plato

Kvasinky: svrchního kvašení

 

Celkové hodnocení:

2,5 / 10

hnusné pivo

 

Bludice, 1. dubna 2013, točené, Napalmě, Praha, Česká republika

Vzhled (1):

Barva oranžovo měděná, lehce kalné. Pěna s velkými i malými bublinami, lehce nahnědlá. Velmi stabilní, ale ošklivá, chuchvalcovitá a trhající se, z čehož lze usuzovat, že se v pivu nachází isoextrakt.

Vůně (5):

Silná tříslovinová vůně se doslova rozvalila nad degustačním stolem. Velkolepá citrusově-trávová vůně.

Chuť (5):

Svěží a středně plné tělo plné hořkosti a chmelových tónů s vyváženou a příjemnou sladovostí, která se snaží zmírnit hořkost, která není vůbec slabá. Nástup chutí sladový. Střed je chmelový. Závěr ve spojení sladovosti a chmelovosti. Středně silný říz dokresluje dobře pitelný kousek. Konec je suchý, avšak hořkost doznívá velmi dlouho a intenzivně.

Celkový dojem (3):

Problémem tohoto piva je pivo samo – nezapadá vůbec do stylu. Pivo je sice vynikající, ale odhadujeme, že IBU je mnohem vyšší, než uvádí BJCP Style Guidelines. Prostě mimo mísu. Pivo nám velmi chutnalo, ale vzhledem k výše zmíněnému snižujeme hodnocení.

 

Marley, 1. dubna 2013, točené, Napalmě, Praha, Česká republika

Vzhled (5):

Krásná temně zlatá barva. Téměř čiré, občas proplave kvasnice – jedna či dvě, někdy i tři. Krásná krémová načechraná pěna. Těžko říct, jestli kroužkuje, pivo nejde nevypít na jedno napití.

Vůně (5):

Chmelová.

Chuť (5):

Sladová.

Celkový dojem (2):

Úžasné pivo, dokonale pitelné a neuvěřitelně komplexní. Bohužel kvůli všeobecně známým neoficiálním informacím, že se v pivu nachází isoextrakt, aspartam a brilantní modř, musím výrazně snížit celkové hodnocení.

 

Update:

Milí naši čtenáři, žhavá recenze na Gambrinus American Pale Ale (nebo-li G.A.P.A.), kterého jsme si dovolili označit za uchazeče o titul nejzajímavější české pivo tohoto roku, byla samozřejmě aprílový žertík. Tímto děkujeme baru NaPalmě za inspiraci a omlouváme se všem, které jsme zmátli (slyšeli jsme, že několik z vás za tímto pivkem skutečně vyrazilo).

Pivo bylo přeřazeno mezi články.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…