Další pražský bar s mnoha pivy na čepu – 20 PIP Craft Beer Pub

sepsal Marley

3. listopadu 2015 v 10:14

Praha je od října o jeden pivně zajímavý podnik bohatší. Tento podnik nese trochu kostrbatý název – 20 PIP Craft Beer Pub, má 21 výčepních kohoutů a nachází se hned u náměstí Míru. Doslova pár kroků od BruxxuVinohradského Parlamentu a též nedaleko Prague Beer Muzea. Ani jeden ze zmíněných podniků nám k srdci nepřirostl a po první návštěvě jsme už nenašli chuť na nějakou další. Byli jsme tedy zvědavi, jak si s touto pro nás prokletou oblastí Craft Beer Pub poradí.

Kolik mnohopípových hospod v Praze máme? Budeme počítat raději jen místa s dvaceti a více kohouty, abychom tu nebyli do zítřka. Jsou to tedy staré známé klasiky Zlý časyKulový blesk, pak výše zmíněné Prague Beer Museum a jeho pobočka na Starém Městě. A před rokem se do této společnosti přidal Beergeek Bar, který ze zmíněného výběru máme nejraději. Ještě se tu mihla malá Pivní mapa s bláznivými 45 pípami, ale před půl rokem, nikoliv nečekaně, svoji činnost ukončila. Docela velké množství podniků s takovým množstvím píp, tím se většina evropských metropolí chlubit nemůže.

Ale zpět k pubu 20 PIP. Je to nepříliš velký bar, v přízemí je několik stolků, kousek výše po schodech menší barpult se zmíněnými jednadvaceti kohouty a nahoře v patře je stolků trochu víc. Celkově se tam možná vejde lidí jak do Beergeek Baru. Je to tu pěkně zařízené, stísněnější spodek nám trochu připomněl Euston Tap, vršek s dřevěnou  podlahou a vůbec výzdobou zase některé bruselské podniky. Celkově hezké, modernější, příjemné. Navíc zcela nekuřácké.

Mezi jednadvaceti čepovanými pivy lze nalézt pivovary jako je Matuška, Permon, Břevnov, Kocour či Antoš. Tedy klasika, na kterou narazíte i v jiných vícepípových podnicích. Zahraničí zde za naší návštěvy zastupovala piva BrewDog Alice Porter, Schneider Weisse Tap 4třešňové peklo z Löbau. Celkově fajn nabídka, ale přímo dech nám nevyrazila. Ceny jsou vyšší, ale ještě ne přehnané jako třeba v Prague Beer Muzeu, spíše na úrovni Beergeek Baru. Zkusili jsme výborného Matuškova Kníra a po dvou letech dali šanci Berounskému Medvědovi. Jeho Černý speciál na počátku voněl docela slušně, ale po chvíli se už začaly objevovat tóny másla, zvětralosti, alkoholu a zeleniny. Po ohřátí peklo, nedopili jsme ho.

Budou se zde piva dostatečně rychle pít, aby se nekazila? (Teda krom toho Medvěda, který víc asi zkazit nejde.) Pokud tu bude neustále narváno, tak by to i u takovéhoto nepříliš velkého podniku mohlo jít. V pátek večer tu sice bylo poloprázdno, ale teprve zde začínají a moc lidí o nich neví, takže z toho nelze moc usuzovat. Nechme se překvapit, zda se  z 20 PIP stane druhý populární Beergeek Bar, či se to vydá směrem pivní dekadence ve stylu dávného Světa Piva na Žižkově a tichého úpadku jako v Pivní mapě.

Sledujte Pivníky

Hledat piva, články, pivovary…